Information

Placering Thy


TCMA, Thy Centre for Musical Arts, kunne i princippet ligge hvor som helst i verden, men af flere grunde er Thy og specielt Vestervig meget velegnet som hjemsted for et sådant center.

For det første finder man en storslået natur, som ikke altid modtager publikum med fløjlshandsker, men som godt kan kræve en indsats fra turisterne. Man må være indstillet på skiftende vejr, på blæst og regn, må også være nysgerrige på at opleve naturens mange mysterier i Nationalpark Thy og Vesterhavets omskiftelighed.

Samtidig vil man kunne opleve Thys lange historie i landskabet med de mange gravhøje og kirker, ikke mindst i Vestervig med den største landsbykirke i Norden med plads til 600 mennesker. Vestervig har en lang historie som både kirkeligt, juridisk og handelsmæssigt centrum. I dag har byen en høj aktiv kulturel profil, hvilket bl.a. blev understreget i 2013, hvor Vestervig blev kåret som Årets Landsby.

Byen har ligeledes i et yderst aktivt musikmiljø som er centreret omkring Vestervig kirkemusikskole og Vestervig kammerkor.

Endelig vil TCMA, Thy Centre for Musical Arts føje sig ind i en lang række af internationale musikmiljøer i Thy, som blandt andet tæller Thy Chamber Music FestivalThy Music CollectiveThy Rock med flere.


Placering Vestervig


TCMA ønskes som nævnt placeret i udkanten af Vestervig. Nærmere bestemt på vej ud mod Vesterhavet og Nationalparken, på vej ud til Krik og Agger, som sammen med Vestervig danner en naturskøn klynge med masser af kulturliv lige fra Heavy Agger til sommer koncerter i Vestervig kirke. 

Vestervig er en dynamisk velfungerende landsby, udnævnt til Årets kulturlandsby i 2013, med en lang historie med nordsøhandel, herredsret og ikke mindst augustinerkloster med Nordens største landsbykirke, Vestervig Kirke med plads til 600 mennesker, som i dag ofte danner ramme om klassiske koncerter. 

Byen huser også Vestervig Kirkemusikskole med mange faciliteter og har sit eget kammerkor, og i den gamle fængselsgård arrangeres der koncerter. 

Alt i alt kan man snakke om et mangfoldigt musikalsk miljø i Vestervig og omegn, som TCMA vil kunne trække på og bidrage til. Sammen med kirken og musikskolen kan TCMA udgøre et musikalsk ’campus’, som med tiden kan udbygges med kunstnerboliger.

I Vestervig-Krik-Agger klyngen er der: 

• Overnatningsmuligheder, ikke mindst udenfor højsæsonen, på feriecentre, sommerhuse og kroer. 

• Badestrand ved Vesterhavet og fjordbad ved Krik 

• Vestervig kirke med mulighed for koncerter/forestillinger med plads til 600 tilhørere 

• Spisesteder 

• Et helt særligt sammenhængende arkitektonisk miljø i Vestervig med de ’gule huse’ lige fra Thinghuskroen, Thinghuset, Kirkemusikskolen og ud til Dommergården.

 
Oldtidshøje i Thy. Nationalpark Thys enestående natur omfavner alle TCMAs arrangementer i Vestervig Foto: Hans Henrik G. Larsen

Oldtidshøje i Thy. Nationalpark Thys enestående natur omfavner alle TCMAs arrangementer i Vestervig Foto: Hans Henrik G. Larsen